BIOGRAFIE

Al van kinds af aan ben ik in aanraking met Yoga. Mijn moeder is een Yoga docente en geeft al meer dan 20 jaar les in haar eigen school in Zoetermeer. Ik ben altijd al bezig geweest met het spirituele en filosofische vragen zoals wat is het doel in het leven, is er meer en wat is dat meer dan.  

Op mijn 15e begon ik met modellenwerk, kleine opdrachtjes in Nederland. Ik vond het erg leuk en werd gesteund door het thuisfront; Toen ik ouder werd ging ik naar grotere bureaus met meer connecties. Ik kreeg veel werk en deed zelfs opdrachten in het buitenland. Het modellenwerk had voordelen zoals leuk geld verdienen, mooie foto's van jezelf en reizen.  Toch ging ik me ongelukkig voelen. Er is veel jaloezie en haat en nijd tussen de modellen onderling en je wordt meer gezien als vleesproduct dan als mens. Ook brak het constant afvallen me op en vond ik mijzelf veel te mager worden.

Op een bepaald moment haalde ik geen positieve energie meer uit het werk en werd ik doodongelukkig. Ik stopte per direct. Ik maakte de opdrachten in Duitsland niet af en vloog een dag later terug naar Nederland. 

In Nederland ben ik mijn eigen zoektocht begonnen naar wat Yoga nu precies is. Ik leerde dat het ontzettend veelzijdig is en het een filosofie heeft waar ik mij goed in kan vinden. Aan de hand van boeken heb ik mijzelf geleerd te trainen, te mediteren, de filosofie te bestuderen en steeds meer een yogi te worden. Ik voelde me geweldig. Ik werd me steeds meer bewust van mijzelf, mijn lichaam en de omgeving. Ik leerde intens te genieten van de simpele dingen in het leven zoals een lach van iemand, dieren en de natuur. Mijn doel in het leven werd steeds meer duidelijk en ik begon te luisteren naar mijn intuitie en mijn hart te volgen. 

Na het modellenwerk heb ik een tijd SPH gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Tijdens deze opleiding heb ik een opleiding Kinderyoga docente behaald bij Rineke Vierhoven van Pure Yoga. Al snel begon ik Kinderyoga te geven in de school van mijn moeder. Ik was 19 jaar toen ik voor het eerst voor de klas stond. Meteen vond ik het ontzettend leuk. Ik zag hoeveel baat en plezier de kinderen erbij hadden en het lesgeven ging mij voldoening geven. In mijn 2e jaar van mijn opleiding kwam ik tot de conclusie dat ik het niet helemaal eens was met de particuliere gezondheidszorg.  Ik wilde mensen helpen op een andere manier dan de particuliere gezondheidszorg. Ik wil mensen helpen op een manier waardoor zij leren zichzelf te helpen. Het persoon zelf aanpakken vind ik belangrijk en niet alleen het probleem behandelen.

Ik volgde mijn hart opnieuw en stopte met mijn opleiding. Dit was een grote en moeilijke stap in de maatschappij waarin wij leven, die meer waarde hecht aan opleiding en carrière dan aan spirituele groei en zelfbewustzijn. Ik  ging mij alleen nog maar richten op Yoga en het lesgeven ervan.

In April 2012 ben ik naar de Sivananda Yoga Ashram gegaan in Orleans Frankrijk om mijn volgende yoga diploma te halen. Ik ben een maand in retraite getreden. Dit was een geweldige ervaring en het was precies wat ik nodig had.

Naast de kinderyoga en de volwassenen Yoga, geef ik ook verschillende workshop. Daarnaast geef ik les voor Middin ( in het verleden Steijnmetz de Compaan ) aan geestelijk en lichamelijk gehandicapten en ben ik werkzaam voor Palet welzijn.  In de toekomst wil ik graag naar nog meer organisaties en instellingen om de werking van Yoga bekend te maken en om meer mensen te helpen bewust te worden van zichzelf.

Het voelt als een zegen om mensen op deze manier te kunnen ondersteunen en te helpen. Elke dag ben ik dankbaar voor het feit dat ik deze kennis mag verspreiden. Mijn doel is dan ook om Yoga nog populairder te maken in een tijd waarin we het harder nodig hebben dan ooit!

Ook het geven van massages heb ik als kind al meegekregen van mijn moeder. Sinds kort geef ik dan nu ook zelf Massages. Zelf heb ik altijd een ontzettende interesse voor kristallen en kruiden gehad wat er toe heeft geleid dat ik nu zowel Kristalmassage als Aromamassage geef! Over het algemeen geef ik een intuïtieve massage en kijk/voel ik eerst waar iemand behoefte aan heeft en daarop baseer ik mijn massage technieken.

Op 25-11-2014 heb ik mijn Diploma magnetiseren behaald. Sinds werk in dan ook als magnetiseur, reinig ik huizen en kan ik mensen ook op deze manier ondersteunen.

Ik zal altijd door blijven leren in onderwerpen die de mens ondersteunen, versterken, in balans brengen en helpen om zijn/haar eigen pad en weg te vinden in het leven!